Drömmer du om nybakat frukostbröd? Baka då detta goda kalljästa bröd. Sätt in degen i kylen på kvällen så behöver du bara brädda brödet morgonen efter.
Instruktioner
- Dag 1: Smula ner jästen i en bunke. Häll i filmjölk och vatten och rör ut jästen. Rör försiktigt ner salt, fullkornsvetemjöl och vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen 6-7 minuter.
- Dela degen i två delar och kavla ut dem på bakbordet, de ska vara lika breda som brödformarna.
- Rulla ihop degplattorna till två limpor. Smöra och mjöla formarna och lägg i deglimporna.
- Ställ in formarna i kylen och låt deglimporna jäsa över natten.
- Dag 2: Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bröden ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Brödet är klart när det låter ihåligt då du knackar på det.
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Här kommer en liten bild till brödet...Gott med nybakat bröd till frukost.
very good, make it all the time
Idag hade vi detta bröd till frukost och fem blev betyget. Vetemjölsbröd, som ändå är matigt p g a att nästan hälften av det är fullkornsvetemjöl.