Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nattjäst frukostbröd

(22 kommentarer)  
Nattjäst frukostbröd Nattjäst frukostbröd
Skriv ut

Ett gott och busenkelt bröd så går snabbt att göra eftersom det får jäsa i kylen över natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kväll: Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vatten och mjölk när jästen är upplöst. Häll i salt och honung och sist mjölet. Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej maskin). Degen ska vara lite kladdig. Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med en bakduk eller plastfolie.
  2. Nästa morgon: Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper . Knåda inte. Tryck ut degen till en rektangel ca 2 cm tjock och skär så stora bitar du vill ha. Pudra över lite mjöl för synintrycket! Grädda i 225 º i ca 15-20 minuter.
  3. Tips! Vill du göra ett helt bröd i gryta går det alldeles utmärkt! Sätt då in en gjutjärnsgryta med lock i den kalla ugnen och låt värmas upp samtidigt med ugnen till 250º. Tag ut grytan när ugnen är varm och häll snabbt över degen i den och sätt på locket. Grytan ska inte smörjas. Grädda i ca 50 min. Tag av locket efter 40 min och stick ev in en termometer. När den visar 98º är det färdigt. Ev kan du behöva lägga över en folie om du ser att det börjar brännas mot slutet.

Liknande recept

Kommentarer (22)

  • bagarmaggan 30 januari 2010

    Ser gott och fluffigt ut ! Verkar enkelt. det måste jag testa-

  • gwilen 30 januari 2010

    Brödet låter jättegott, men det bästa med ditt recept var tipset i slutet ett perfekt sätt för mig att baka. Ska prova det till mogontheét imorgon.

  • LenaL 7 februari 2010

    Med ditt recept på nattjäst bröd kan man bjuda på färskt bröd ofta. Härligt. Tipset på helt bröd i gryta, är det samma tillvägagångssätt, att det ska stå över natt. Tack för receptet. LenaL

  • Bombbe 9 februari 2010

    Jättegott bröd och härligt med nybakat på morgonen. Enkelt att göra.

  • kzvz153 14 februari 2010

    Enkelt och MYCKET GOTT!!!

  • maggi 21 februari 2010

    Verkligen en lyckad frukost med nybakade bullar. Snabbt, enkelt och gott. Kommer att förgylla många söndagsfrukostar.

  • anitasuzanne 25 februari 2010

    Jag bakar nattbullar på Solhavre, det blir mycket saftigt och gott bröd. Jag bakar ut bullarna direkt och lägger på plåt, täcker över och ställer i uterummet ifall det inte är minusgrader, skönt att slippa kladda med degen på morgonen, bara schuss in i ugnen! Jag penslar med kaffe, mjölk eller vatten och strör på fröer, sesam-, svarta vallmofröer eller solroskärnor. Starkt te, hemgjord krusbärsmarmelad till en varm bulle, himlen är nära!!!!

  • moni63 6 mars 2010

    Tack så mycket för ett gott recept! Barnen blir glada över nybakat bröd på söndagsmorgonen och jag med.

  • tinar 15 maj 2010

    Äntligen ett har jag fått ett bra recept på "nattbullar"! Av någon anledning har alla jag testat innan haft väldigt mycket jästsmak?! Här får jag underbart goda & fina frallor med minimal arbetsinsats! Perfekt! Barnens kommentar var att dom såg köpta ut & det var ett högt betyg!! Dessa frallor är redan en frukostfavorit! Tackar!

  • betsla 23 maj 2010

    Åh så gott! Jag strödde på vallmofrön istället för mjöl och bakade på bara manitoba cream, kalasbra blev det. Det här kommer att bli standard till söndagsfrukosten tror jag =)

  • kantomen 6 juni 2010

    Det blev kanongott, alla i familjen tyckte det var jättegott. Jag hade 2 dl havregryn istället för grahamsmjöl. Dessutom körde jag degen i maskin, såg efteråt att man inte skulle det, vad gör det för skillnad?? En annan fråga jag kan passa på att ställa är varför nästan allt bröd jag bakar blir degigt inuti men färdigt utanpå, inte kladdigt, men lite degigt. Ska tillägga att min ugn inte fungerar som den ska, bara varmluften som går, är det därför, kanske ska sänka graderna lite när jag kör med varmluft?? Gott blev det i alla fall!!!

  • strimma21 20 augusti 2010

    Jättegott, framförallt när det är helt nybakat och rykande varmt!

  • Amica 22 augusti 2010

    Tokgott!!

  • johannaaspfors 7 september 2010

    Jättegott! Tror det skulle vara gott att blanda i lite russin eller liknande, någon som provat det? Jag slängde i en dl rågsurdeg också =) Blev luftigt och saftigt!

  • a-a 14 november 2010

    Kanon! Bra o smidigt, då jag inte behöver ta fram någon assistent, enkelt på morgonen, "hällde" ut degen på plåten, plattade till och sporrade sedan i rutor, bröt och åt för fullt på. Gott!

  • Zlemma 17 december 2010

    Skönt att slippa knåda och knåda! Blev mjuka och goda, men ändå kompakta och mycket mättande. Perfekt att röra ihop på fredagkvällen och njuta av på lördag morgon! En 5:a från mig.

  • nystessan 9 mars 2011

    Har använt det här receptet många gånger nu, oslagbart. Enkelt och gott!

  • wirinkatasp 9 april 2011

    Helt klart godkänt blev ju super bra i Tupperware ultra plus (lergryta) men behöll locket på hela tiden Kunde varit mer smak på brödet

  • publikhav 28 maj 2011

    Smidigt att göra, luktade jätte gott på morgonen, och nybakade smakade de gott. Men så fort de svalnat luktade de jäst, och blev väldigt kompakta. De drar tyvärr ner betyget. Man vill ju gärna kunna äta dem även om de har gått några timmar sen de kommit ur ugnen.

  • pihal 17 maj 2012

    god smak, minimal arbetsinsats gav ett ett toppenbröd. Läggs bland recept som kommer att göras igen. 4:a i betyg.

  • petrasjostrom 4 oktober 2012

    Grymt gott bröd, och superlätt att göra. Nästa gång blir det dubbelsats för en sats gick åt på en dag!

  • Rutans 13 oktober 2012

    Superenkelt och fantastiskt gott! En helgfavorit!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.