Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nektarin- och hallonkaka med lime

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Figurerar även i liknande varianter... men denna gillar jag.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform (cirka 24 cm i diameter) med 0,5 msk smör och bröa den med ströbröd. Halvera, kärna ur och skär nektariner i klyftor. Skölj lime i ljummet vatten. Riv skalet på båda limefrukterna och pressa saften ur den ena limen. Smält 125 g smör i en kastrull. Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl, skal och saft av limen i bunken och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och tryck i nektariner och hallon. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Låt kallna. Vispa grädde. Pudra florsocker på kakan och servera den vispade grädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.