Fluffiga rutor med en härlig smakkombination av nektarin och maräng.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kärna ur nektarinerna och klyfta dem. Blanda ihop socker och kanel och vänd klyftorna i blandningen. Blanda ihop vetemjöl, socker och bakpulver. Rör ner mjölken och rör till en slät smet.
- Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 25x40 cm. Stick ner nektarinklyftorna i rader och häll över det smälta smöret. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Maräng:
Vispa ihop äggvitorna till ett hårt och fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa hela tiden tills marängen är luftig och fast.
- Klicka marängen över kakan och bred ut så att ytan täcks. Strö över mandelspån och grädda kakan ca 10 minuter. Låt marängen eftertorka i ugnen. Ta ut och skär i rutor.
Publicerat den
3 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar