Kladdig smet, men väldigt snabb och enkel att göra!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smöra och bröa en långpanna. Tag fram en stor bunke och lägg i rågsikten. Blanda i bakpulver, bikarbonat, anis och fänkål.
- Sist lägger man i: 1 liter filmjölk, 3 dl ljus sirap.
- Rör om alltihopa. Häll upp den "kletiga smeten" i långpannan. Använd en "slickepott" för att dra ut smeten i långpannan.
- Gräddas i mitten av ugnen i ca 40 min eller tills brödet har fått lite färg.
- Pensla brödet med vatten, så det inte blir någon hård skorpa uppepå.
- Lägg en bakduk sedan över det hela och låt brödet svalna.
- Skär brödet i rutor och servera eller frys in det!
Publicerat den
13 februari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Oerhört gott och enkelt recept=) Blev en riktig favorit här hemma så tack!
Otroligt gott bröd! Och så enkelt att baka. Precis i min smak! Har bestämt mig för att baka en ny omgång och unna mig nybakt bröd till kvällsfika. :)
Hur gott som helst och väldigt enkelt att göra!! Jag brukar ha i linfrön och torkade aprikoser som jag skurit i mindre bitar, för att få lite mer tuggmotstånd :) Och istället för anis och fänkål brukar jag använda hela kummin.
Hade varit bra om "fil och sirap" stod med i ingredienserna, men saftigt och gått var det iallafall