Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

New England clam chowder

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Clam chowder, amerikansk musselsoppa, kan lagas på många sätt. Musslor, fläsk och potatis ska alltid finnas med liksom grädde för den lena smaken. Det här receptet kommer från Boston i New England.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt musslorna rinna av. Spara spadet och skär musslorna i små tärningar. Skär fläsket i små tärningar och hacka löken.
  2. Lägg fläsket i en gryta och låt det fräsa tills det börjar få färg. Tillsätt löken och låt den fräsa några minuter utan att brynas.
  3. Fyll på med musselspad, vatten och mjölk. Låt koka upp.
  4. Skala och skär potatisen i små tärningar och lägg ner dem i grytan. Tillsätt timjan. Låt soppan sjuda under lock i ca 15 minuter tills potatisen börjar bli mosig.
  5. Tillsätt grädden och musslorna och värm soppan hastigt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rör ner en klick matfett, strö över persilja och servera soppan genast. Salta kex som smulas ner i soppan eller små tärningar av vitt bröd som steks knapriga i matfett är gott till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • boogeye 18 januari 2009

    Inte dumt alls! Lagade den idag och åt själv. Denna soppa ska jag bjuda äldste sonen på, han äskar musslor! Hans lillebror hatar dom dock så han får jag väl skicka till McDonalds...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.