Instruktioner
1. Sätt på ugnen på 200*. Smält smöret.
2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3. Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 min och låt den svalna.
4. Blanda socker, maizena och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa kraftigt med elvisp.
5. Höj tempraturen i ugnen till 225*. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner i smeten.
7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i ca 30 min. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 min.
8. Låt Cheesecaken stå i kyl över natten eller i ca 6-8 timmar, för att den ska sätta sig och bli lättare att skära upp i snygga bitar.
Testa receptet!
Ska testa imorgon som nyårsefterrätt!
Har bakat den nu och ser framemot att smaka den imorgon:) Verkar supergod. Hur många personer räcker den till? Skall eventuellt ha den på min dotters namncermoni.
Den här cheesecaken är galet god! Liknar verkligen dem man kan köpa i NYC.