Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nigellas chokladcheesecake med jordnötssmör

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Jag har snott receptet från Nigella efter att ha sett hennes program i går och blev så sugen på att testa hennes cheesecake... Receptet är översatt rakt av + att jag har lagt till något tips som hon sa i TV-rutan.. Nu har jag bakat den här godingen ett par gånger, jag kan säga det att jag tar mer socker och sen tycker jag att det kan behövas någon form utav "såsaktigt" till, men kan inte riktigt komma på vad. Förslag någon? OBS! Alla ingredienserna ska hålla rumstemperatur!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Botten: Mixa först digetivekex, choklad och jordnötter till en smulig massa i en mixer, blanda sen ner smöret och kör tills allt är en ända stor klump. Tryck ut massan i botten och en bit upp på kanterna i en form med löstagbar botten (ca 24 cm diameter) ställ in formen i kylen tills fyllningen är klar.
  3. Fyllning: Blanda alla ingredienser till fyllningen med elvisp på den lägsta hastighet, det ska bli en slätt smet, men vispa inte för länge. Häll och skrapa ner smeten i formen och grädda i 50 minuter. Kakan ska vara i princip torr på toppen, men dallrig under. Ta ut cheesecaken ur ugnen under tiden som du gör toppingen.
  4. Topping: Värm gräddfil, choklad och socker i en kastrull på låg värme och rör tills allt blandat sig. Bred försiktigt ut krämen på kakan (försök att inte ha sönder ytan när du brer över toppingen, så vida du inte vill ha en marmorerad cheesecake) och sätt tillbaka in i ugnen i 10 minuter. . Tag ut kakan och låt svalna helt i formen. Den kommer kännas lite lös när du tar ut den ur ugnen, men den stelnar till i kylen..
  5. Täck sedan över den och förvara i kylskåp över natten. Det går också bra att frysa den och sedan låta den tina i kylen över natt innan det är dags att äta. Tänk på att ta ut den ur kylen en stund innan den ska skäras upp, men vänta inte för länge för då blir det svårare att skära snygga bitar!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cuddly96 14 oktober 2011

    Har tagit bort bilden för att den inte vart godkänd, lägg gärna upp en bild om du vill! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.