- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jag älskar det här receptet
Instruktioner
- KÖTTBULLARNA:
Lägg alltsammans i en skål och blanda ordentligt
med händerna innan du rullar den till små bullar.
Lägg köttbullarna på en bakplåt som du har klätt
med plastfolie och ställ dem i kylskåpet när du är klar.
- TOMATSÅSEN:
Lägg lök, vitlök och oregano i matberedaren och kör
till en smet. Värm smör och olja i en stor vid kastrull,
skrapa ner blandningen i kastrullen, lägg på lock och
fräs på svag värme ca 10 min. Se till att blandningen inte
fastnar i botten, den ska bara bli mjuk.
- Tillsätt de passerade tomaterna och fyll en burk till
tre fjärdedelar med kallt vatten. Tillsätt det tillsammans med
en nypa socker och lite salt och peppar och koka i 10 min.
Tomatsåsen verkar tunn vid det här stadiet, men oroa
dig inte gör det, den tjocknar senare.
- Rör i mjölken och lägg i köttbullarna en efter en. Rör inte
om förrän köttbullarna har förändrats från rosa till
bruna, för du vill ju inte ha sönder dem. Koka i 20 min,
med locket på glänt. Mot slutet av koktiden kontrollerar du
kryddningen, du kanske vill ha lite mer salt och ta ett par
tag till med pepparkvarnen.
Publicerat den
1 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mkt gott!!! hade glömt bort detta recept (fy fy fy) men ska göra det i veckan! hoppas det är ok att jag lägger ut en bild på receptet?
Köttbullarna var väldigt goda men jag gjorde en annan sås.
Super duper gott! Hela familjen gillade detta. Jag bytte ut parmesan osten mot lagrad ost istället & det funkade okså bra. Tack för ett kanon recept, detta kommer jag att laga många gånger till.
Kan man frysa den här rätten när den är klar? Vi ska ha en stor fest och jag måste göra massor, nå´n som vet?
Absolut, visst kan man frysa denna rätten
jag lade köttbullarna i en ugnsform och hällde såsen över och skjuss in i ugnen, smidigt och gott.
Detta recept är fel. En tomatsås skall kokas 2-3 timmar för att bli god inte 10 minuter.
Tur att jag har läsglasögon..för när jag läste receptet så ska tomatsåsen koka 40 minuter..Läs på innan du klagar.. MVH..Camilla
Mycket gott ...kommer att bli en ny rätt här hemma som vi kommer att återkomma till. Tillsatte en buljongtärning och lagerblad i tomatsåsen också för lite mustigare smak. Klar 5 av oss!