Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nikkaluoktasoppa med smak av sambal och turkisk youghurt

(2 kommentarer)  
Nikkaluoktasoppa med smak av sambal och turkisk youghurt Nikkaluoktasoppa med smak av sambal och turkisk youghurt
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegott, jättelätt och framförallt billigt. En klassiker i ny tappning! Den är ännu godare dagen efter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka vitkålen, lättast i matberedare. Hacka lök eller purjo. Fräs vitkålen i lite olja i en stekpanna tills den blir lite mjukare. Häll över i en stor gryta.
  2. Fräs köttfärs och hackad lök. Krydda med salt och peppar. Häll över i grytan. Tillsätt buljongen. Koka upp, tillsätt krossade tomater, dijonsenap, sambal oelek, timjan och eventuellt kalvfond.
  3. Låt småputtra i ca 20 minuter eller tills kålen känns någorlunda färdig. Smaka av med soya och eventuellt lite mer salt och peppar. Servera med en klick turkisk youghurt i soppan!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Shoutoutloud 6 november 2009

    god vardagssoppa.

  • missQ 19 oktober 2011

    Min son har pratat om att han åt 4 portioner Nikkaluoktasoppa på dagis en gång, så jag tänkte att jag skulle laga det. Denna variant gillade alla i familjen. Matig och bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.