Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nillas pirog med skinka och saltgurka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Gott som förrätt eller att ta med på picknick. God både kall o varm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna ost, skinka och saltgurka. Blanda med gräddfilen som du kryddat med vitpeppar o paprika.
  2. Blanda kesella, smör o vetemjöl till en deg o kavla ut hälften av det till en bottenskiva o lägg den på låten. Lägg på fyllningen. Kavla ut resten av degen och lägg som en lock över på pirogen. "klistra" fast kanterna med vatten och med en gaffel.
  3. Pensla med ägg, stick hål med gaffel o grädda i 225 grader i ca 25-30 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.