Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nils Emils päronpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna paj påminner om smaken av glassen päronsplitt som fanns en gång i tiden eller kanske finns än?

Ingredienser

Instruktioner

Gör pajdegen. Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 minuter. Skala och kärna ur päronen och riv dem grovt på rivjärn. Vispa smör, socker och ägg poröst. Blanda i de rivna päronen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen i ca 25 min i mitten av ugnen. Servera den ljummen med lättvispad grädde blandad med malda hasselnötter

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hillan66 1 mars 2009

    En ljuvligt god paj som jag varmt kan rekomendera!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.