Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ninas köttfärssås med tabasco

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Den här köttfärssåsen gjorde jag i skolköket på 60-talet för första gången. Numera utan grädde och med mycket mera kryddning men grunden är kvar. Den är väldigt god kan jag lova. Den ska vara stark och mustig. Om man vill kan man utöka den med skivade färska champinjoner och grön paprika (mot slutet av koktiden). Då blir den lite "lyxigare".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp en stekgryta eller stor stekpanna. Stek färsen i olja tills den börjar få lite färg och all vätska är borta. Lägg i löken och moroten låt det fräsa med en stund. Ta sedan och tillsätt tomatpurén, fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater (+ ev. lite vatten) och buljongtärningen. Tillsätt alla kryddor utom basilika och oregano. Låt grytan småputtra minst 20 min. Den blir godast om den får en stund på spisen. Men kolla så det inte kokar torrt. Späd till önskad tjocklek. Krydda till sist med resten av kryddorna och ev. salt och extra tabasco om det skulle behövas.
  2. Servera med pasta och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.