Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ninas vitlökssoppa med grillade/stekta scampi

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Denna soppan är perfekt som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär lök och vitlök i skivor.
  2. Fräs lök och vitlök mjuk i smör utan att det tar färg.
  3. Tillsätt buljong, crème fraiche och grädde. Låt småputtra 20-30 minuter. Tänk på att röra så att det inte bränner fast i botten.
  4. Under tiden soppan puttrar så marinera räkorna i lime, chili och flingsalt.
  5. Kör med mixerstav till en slät soppa, smaka av med salt och peppar.
  6. Trä upp 2 räkor på varje spett och stek hastigt i olja och strö på lite extra flingsalt.
  7. Häll upp i små skålar och dra några varv med svartpepparkvarn och klipp gräslök över. Lägg ett spett med räkor över varje skål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.