Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nobel gurkinläggning

(5 kommentarer)  
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Gurkan blir krispig och underbar i smak. Passar lika väl till mat som på en smörgås. Enkel att göra. Räkna med att den är försvinnande god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta gurkan, den ska inte skalas. Skiva gurkan med en osthyvel. Skala och hacka löken,smula lagerbladet lite. Varva gurkan med lök, lagerblad och kryddor.
  2. Koka upp lagen så att socker och salt löses upp. Häll den varma lagen över gurkan. Låt svalna. Ställ inläggningen i kylen. Kan ätas dagen efter.
  3. Njut och lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • gurlianita 15 augusti 2011

    Är verkligen 1,2 dl vinäger och 0,3 dl vatten korrekt (låter väldigt lite)

  • lapp 15 augusti 2011

    Ja,det är korrekt. Knappt en halv dl vatten och drygt en dl vinäger skall det vara. Gurkorna innehåller också vatten så det kommer att bli toppen. Lycka till!

  • thorning 12 september 2012

    Sååå gott! Tack för ett enkelt o bra recept. Perfekt både till söndagssteken och till leverpastejsmackan :)

  • Kiku90 18 augusti 2013

    Riktigt god!

  • Linda 8 augusti 2018

    Supergod och enkel! Har gjort den i fyra omgångar nu. Min andra hälft kan inte sluta äta den!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.