Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Noblessbakelser

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här bakelsen är en succé.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i bakpapperklädd långpanna, ca 25 ggr 25 cm stor. Grädda mitt i ugnen ca 6 - 8 min. Stjälp upp kakan på lätt sockrat bakpapper. Drag bort pappret och låt kakan kallna under formen. Häll grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt allt koka på svag värme under omrörning tills det tjocknar, ca 10 min. Låt krämen kallna. Rör i vaniljsocker. Gör vaniljkrämen enligt förpackningens anvisningar. Låt krämen kallna. Rör samman kolakräm och vaniljkräm till en slät kräm. Ta ut 10 - 12 rundlar från kakan med ett mått som är ca 5 cm i diameter och sedan 10 -12 rundlar, ca 6 cm i diameter. Lägg de minsta rundlarna i aluminiumformar. Fördela kolavaniljkrämen på dem. Lägg de större rundlarna ovanpå. Vispa grädden och bred lite grädde över bakelserna. Kavla ut marsipanen och tag ut 12 rundlar. Lägg dem ovanpå bakelserna. Garnera varje bakelse med en chokladbit och spritsa lite grädde runtom.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.