Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöt- och ingefärskakor

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

De här småkakorna har en pikant smak av ingefära och nötter. De är lättbakade, degen kan vila i kylskåp och man kan grädda precis så många man vill åt gången. De är särskilt goda till te, men passar givetvis också till kaffe eller saft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att röra matfettet mjukt och smidigt. Tillsätt sirap och socker och rör tills smeten är ljus och porös. Tillsätt ingefära och nötter och blanda väl. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned ägget i smörblandningen, tillsätt sist mjölblandningen och arbeta snabbt samman degen.
  2. Forma den till två jämna, avlånga rullar, ca 30 cm långa, ca 4 cm i diameter. Rulla in dem i folie eller smörpapper och låt dem ligga kallt, gärna ett par timmar eller över en natt, tills de ska bakas ut.
  3. Skär varje rulle i ca 30 jämna skivor och lägg dem på smorda plåtar. Grädda kakorna i 200° ca 10 minuter eller tills de fått lätt färg och verkar genomgräddade. Småkakor ska alltid gräddas på mellersta falsen i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.