Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöt och havrekaka

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Sååå goda. Som vanliga nötkakor men med mer smak tack vare havregrynen. Spröd och försvinnande god. Otroligt lättbakad

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader (varmluft) Smält smöret Mixa hasselnötterna fint i en matberedare. Blanda nötterna med smör, ägg, havregryn, råsocker och bittermandeln. Forma smeten med hjälp av fingrarna till toppar och lägg på bakpappers klädd plåt. Grädda gyllenbruna i mitten av ugnen i ca 18 min. Låt svalna på plåten. Smält choladen över vattenbad. Doppa topparna i chokladen och lägg de försiktigt på sidan så chokladen får stelna

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ruksana 5 september 2008

    Hej Jag undarar vad menas med 3 droppar bitter mandel.Är det 3 droppar eller 3 styck bitter mandel man skall ha. MVH Ruksana

  • Lolan 6 september 2008

    1 bittermandel = 1 droppe bittermandel

  • Mita58 31 maj 2009

    Hej! Jag hittar inte antalet kakor i receptet, hur många brukar du göra av receptet. Vill inte att de ska vara för små. Tack på förhand! Marita

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.