Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöt och kolaformar

(1 kommentar)  
Skriv ut

Jättegod kaka med en fyllning av nougat och nötkolasås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Arbeta ihop degen, gärna i matberedare. Låt vila i plastpåse i kylen ca 1 timme.
  3. Dela degen i 30 bitar och forma till bollar. Tryck ut degen i små aluminiumformar/mazarinformar.
  4. Nagga bottnarna med gaffel och ställ kallt ca 30 min. Grädda formarna mitt i ugnen, ca 10-15 min. Skär nougaten i 30 bitar och lägg en bit i varje form direkt när plåten tas ut ur ugnen.
  5. Rosta nötterna i torr stekpanna så att de får fin färg. Blanda ihop smör, grädde, muscovadosocker och sirap i en kastrull. Sjud på svag värme tills såsen börjar tjockna, ca 15-20 minuter. Blanda i nötterna.
  6. Fördela nötkolasåsen i formarna och låt dem kallna. Förvara i burk i kyl eller frys.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MoaEmilia 6 december 2009

    Bakade dom här formarna som var mycket lättbakta och försvinnande goda, jag kan varmt rekommendera mmmmmm....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.