Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötbröd med tranbär

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Dinkel, linfrön, nötter och frukt - kan man bli annat än pigg av det här enkla matbrödet?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda dinkelflingor, dinkelmjöl, linfrön, russin, nötter, tranbär, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda i yoghurt och honung. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform som rymmer 1½ liter. Eller klä formen med bakplåtspapper.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat. Låt brödet vila en stund i formen. Stjälp upp brödet och låt det kallna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.