Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötchokladtårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Underbart god och glutenfri tårta som passar perfekt till chokladälskaren!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa hasselnötterna ordentligt i matberedare. Hacka chokladen grovt och kör i mixer med nötterna.
  3. Dela på äggen, vispa vitorna för sig till hårt skum i en ren bunke. Häll i gulorna i nötchokladmixen tillsammans med socker, kakao och rumsvarmt smör och mixa krämigt.
  4. Blanda försiktigt ihop äggvitorna med smeten, lite i taget och fyll sedan smeten i en ordentligt smord form med löstagbar kant.
  5. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter.
  6. Rör ihop alla ingredienserna till frostingen och bred på när tårtan har svalnat lite. Strö på nötterna innan servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.