Festlig färs med goda smaker! Det blir lite som en snabb chutney med de sötsura plommonen kryddade med rosmarin.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta potatisarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rulla dem i olivolja och stek dem mitt i ugnen 10-12 minuter. Salta dem med flingsalt.
- Blanda färsen med oregano, chili, salt och peppar. Forma fyra biffar och stek dem i smör. Lägg på gräddädelosten vid första vändningen. En riktigt bra nötfärs blir godast om den får vara lite rosa i mitten. Lyft upp biffarna på en tallrik och håll varma under folie eller i ugnen som är varm.
- Stek plommonen hastigt i skyn med en kvist rosmarin. Smaka av med socker och vinäger.
- Servera biffarna med potatis och plommon. Garnera med körvel. Bjud gärna på en grön sallad till.
Publicerat den
24 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar