Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötfärsbiff med ädelost och plommon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Festlig färs med goda smaker! Det blir lite som en snabb chutney med de sötsura plommonen kryddade med rosmarin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta potatisarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rulla dem i olivolja och stek dem mitt i ugnen 10-12 minuter. Salta dem med flingsalt.
  3. Blanda färsen med oregano, chili, salt och peppar. Forma fyra biffar och stek dem i smör. Lägg på gräddädelosten vid första vändningen. En riktigt bra nötfärs blir godast om den får vara lite rosa i mitten. Lyft upp biffarna på en tallrik och håll varma under folie eller i ugnen som är varm.
  4. Stek plommonen hastigt i skyn med en kvist rosmarin. Smaka av med socker och vinäger.
  5. Servera biffarna med potatis och plommon. Garnera med körvel. Bjud gärna på en grön sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.