Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötgifflar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

När jag bakar dem så tredubblar jag receptet, då blir det 1 pkt jäst samt ca 70 gifflar. Gott att ha i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ingredienserna bör vara rumsvarma, i annat fall tar jäsningen längre tid.
  2. Rör ut jästen i mjölken. Finfördela matfettet i mjölet, tillsätt mjölkblandningen, ägg och socker. Arbeta degen smidig och blank. Strö över vetemjöl och täck degen med plastfolie, låt den jäsa på dragfri plats till sin dubbla storlek ca 1½ timme.
  3. Blanda ingredienserna till fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 3 delar och kavla ut varje del till en rund kaka, ca 22 cm i diameter. Dela varje kaka i 8 trekanter. Lägg en klick fyllning på varje och rulla ihop dem från basen.
  4. Lägg gifflarna med snibben ned på bakplåtspapperklädda plåtar. Täck gifflarna med bakduk och låt dem jäsa i 30-40 minuter. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Grädda gifflarna mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Heisjo 3 december 2010

    Supergoda!!! Inte alls så svårt som det verkar. Dock använde jag 25g jäst till en sats, vet inte om det gör från eller till...men goda var de!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.