Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötgifflar

 
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Försvinnande goda. Har gjort dessa gifflar många gånger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och tillsätt kaffegrädden, värm eller kyl blandningen så den blir 37 grader, häll det över jästen, rör tills den löst sig, tillsätt ägg, socker, salt och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
  2. Mal nötterna och blanda med smör och socker till fyllningen.
  3. Knåda degen, dela den i 3 delar, kavla ut runda kakor som delas i 6 tårtbitar. Lägg på ca 2 tsk fyllning, forma gifflar. Lägg dem på en plåt och låt jäsa ca 35 minuter, pensla med ägg och strössla över pärlsocker. Grädda i 250 grader tills de fått en gyllen brun färg, ca 7 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.