Nötgifflar

Försvinnande goda. Har gjort dessa gifflar många gånger.

Nötgifflar
Källa: Egen bild
Uppladdad av: mili
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

25 g jäst
100 g smör
1,5 dl kaffegrädde
1 ägg
3 msk socker
2 krm salt
5-6 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g nötkärnor
100 g smör
1dl socker

Eller:
100 g smör
1 dl socker
2 msk kanel

Eller:
Vaniljkräm

Pärlsocker
Ägg till pensling

Betyg (0 röster)
Antal personer
18 st
Visningar:
2546
Sparat:
62

Gör så här

Smält smöret och tillsätt kaffegrädden, värm eller kyl blandningen så den blir 37 grader, häll det över jästen, rör tills den löst sig, tillsätt ägg, socker, salt och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

Mal nötterna och blanda med smör och socker till fyllningen.

Knåda degen, dela den i 3 delar, kavla ut runda kakor som delas i 6 tårtbitar. Lägg på ca 2 tsk fyllning, forma gifflar. Lägg dem på en plåt och låt jäsa ca 35 minuter, pensla med ägg och strössla över pärlsocker. Grädda i 250 grader tills de fått en gyllen brun färg, ca 7 minuter.

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
av tina62
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.