Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkaka med kaffe och apelsin

(1 kommentar)  
Skriv ut

Hittade den här i mammas handskrivna gamla receptbok. Jag har valt en glasyr i stället för att pudra den med florsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Smörj och bröa en långpanna.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i äggsmeten. Rör, vispa inte.
  4. Tillsätt apelsinskal, nötkärnor, snabbkaffepulvret utrört i kokhett vatten, smör och mjölk. Rör till en jämn smet.
  5. Bred ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Prova med sticka. Låt svalna.
  6. Till glasyren blandas smör, vaniljsocker och florsocker. Bred den över kakan och toppa med chokladströssel.
  7. Skär i rutor när glasyren stelnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bodil56 17 augusti 2009

    Mmmm. Den här ska jag absolut baka på jobb!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.