Hittade den här i mammas handskrivna gamla receptbok. Jag har valt en glasyr i stället för att pudra den med florsocker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
- Smörj och bröa en långpanna.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i äggsmeten. Rör, vispa inte.
- Tillsätt apelsinskal, nötkärnor, snabbkaffepulvret utrört i kokhett vatten, smör och mjölk. Rör till en jämn smet.
- Bred ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Prova med sticka. Låt svalna.
- Till glasyren blandas smör, vaniljsocker och florsocker. Bred den över kakan och toppa med chokladströssel.
- Skär i rutor när glasyren stelnat.
Publicerat den
23 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmmm. Den här ska jag absolut baka på jobb!