Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkaka med nutellatopping

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Nötälskarens drömkaka och säkert för en del andra också!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en kransform som rymmer ca 1½ liter.
  2. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm tills vätskan är rumstempererad. Mal nötterna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner vetemjöl och bakpulver. Tillsätt de malda nötterna och vätskan. Rör varsamt till en slät smet.
  3. Häll smeten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Prova med en sticka. Låt kakan svalna i formen. Stjälp sedan upp den att kallna under formen eller bakduk.
  4. Värm nutellakrämen över varmt vattenbad tills den är lätt rinnande. Ringla krämen över kakan och strö över hackade hasselnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.