Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkakor med bovete.

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Krispigt goda till kaffet!

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 200 1. Mal nötterna och blanda med de torra ingredienserna. 2. Tillsätt fettet och forma till en deg. Lägg degen i kylskåp ca 1 timme. 3. Rulla ut 3 längder, 3 cm tjocka och skär vardera i 10 bitar. 4. Lägg bitarna på plåt, tryck ut dem något och placera en nöt i centrum på varje kaka. Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda i 10 minuter. Tips! Bovete säljs både som hela korn (frön), krossade flingor och som mjöl. Det är en glutenfri ört som ursprungligen kommer från Centralasien och Sibirien.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.