Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkakor med nougatfyllning

 
  • Serverar: 15-18 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Strykande åtgång på de här lite extra arbetade kakorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mal nötterna. Rör smör och florsocker pösigt och vitt. Tillsätt nötterna och mjölsorterna och arbeta degen smidig.
  3. Spritsa ut degen till små ovala kakor på bakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter.
  4. Bred mjuk nougat på en kaka och lägg en annan ovanpå och fortsätt så tills alla kakor blivit dubbla.
  5. Smält blockchokladen och doppa den ena ändan av kakan i chokladen och lägg på bakplåtspapper så den får stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.