Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkladdkaka med mockasmak

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Chokladkakan har fått gott sällskap av kaffe och nötter. Smaka av med kaffepulver, det kan variera mycket i styrka beroende på kaffesort.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen tillsammans med smör och snabbkaffepulver. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör i mjöl, nötter och chokladblandning. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna. Glasyr: Smält chokladen tillsammans med smöret. Bred glasyren över kakan och strö över nötterna. Låt stå kallt minst 2 timmar i kylskåpet, gärna över natten. Servera med lättvispad grädde, gärna smaksatt med rom eller konjak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Okänd 1 februari 2009

    väldigt god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.