Knaprig och krämig i en och samma tugga.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg ett bakplåtspapper i ugnens långpanna, ca 35x40 cm.
- Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en styv och blank maräng. Vispa i marsánpulvret. Grovhacka nötterna och vänd ner hälften i smeten. Bred ut smeten i långpannan och strö över resten av nötterna.
- Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Vänd upp marängbottnen på ett nytt bakplåtspapper och dra försiktigt bort det gamla. Täck med papperet och en fuktad handduk medan bottnen svalnar.
- Vispa grädden och bred ut 3/4 av den på bottnen. Strö över det mesta av blåbären och rulla ihop på längden. Klicka eller spritsa resten av grädden på rulltårtan och dekorera med blåbär.
Publicerat den
6 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar