Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötrulle med apelsinkräm

 
Skriv ut

Fylld med apelsinkräm blir den här nötrulltårtan härligt saftig och håller sig länge lika god om den förvaras svalt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 ° Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Mal nötterna och blanda dem med potatismjölet och bakpulver. Rör ner detta i smeten och häll den i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan genast i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt kallna under långpannan.
  2. Fyllning: Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt gulan och smaksätt med skal och saft av apelsin till lagom styrka. Bred ca hälften av smörkrämen över kakan och rulla ihop den som en vanlig rulltårta. Bred resten av krämen över rullen och strö hackade nötter över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.