Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötstek med rotgrönsaker i ugn och sås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

God lite lyxigare rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg nötsteken i en skål och tillsätt olja, salt, peppar, honung, kalvfond och örtkryddor. Låt den stå där medans du tar hand om rotfrukterna. Behåll skalet på alla rotfrukter och tvätta dem noga. Skär sedan rotfrukterna i klyftor och häll dem i en ungsform. Lägg nötsteken i mitten av formen och tillsätt hela vitlöksklyftor. Häll resten av köttets marinad över steken och lägg in i ugnen. Rätten är klar när köttets mittentemperatur uppnår 70 grader. Ta ut och servera med såsen.
  2. Sås: Häll matlagningsgrädden i en kastrull. Tillsätt kalvfond och soja. Smaka av med salt och peppar. Gör såsen tjockare genom att blanda vattnet och mjölet i ett glas och tillsätt under omrörning.
  3. Servera till köttet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.