Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nojjans köttfärsfrestelse med banan, paprika och lök

(2 kommentarer)  
Nojjans köttfärsfrestelse med banan, paprika och lök Nojjans köttfärsfrestelse med banan, paprika och lök
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkelt och snabbt att slänga ihop när man har jobbat en hel dag, eller har ont om tid, sen att det är mumsigt och mättande gör ju det inte sämre. Jag brukar göra en stor laddning. Passar för lunchboxen och går utomordentligt att frysa in i portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttfärsen med smör i stekpanna. Krydda med grillkrydda/allroundkrydda, paprikapulver, grovmalen svartpeppar, salt/aromat, lite ketchup, samt lite socker efter egen smak. Smaka av!! Låt köttfärsen verkligen stekas riktigt igenom, så att den nästa är torr och riktigt brynd.
  2. Koka samtidigt upp ris med lite salt + en klick smör i en kastrull enligt beskrivning på paketet.
  3. Skala och hacka lökarna, och stek upp dem i en seperat stekpannan med smör. Hacka under tiden samtliga paprikor och skiva bananerna. När löken börjar få färg lägg i paprika-hacket i samma stekpanna som löken. Vilka härliga färger !!
  4. Sätt ner till mellansvag värme. När köttfärsen börjar se mer eller mindre färdig ut, häll i paprikan och löken från den andra stekpannan. Rör om och låt allt blanda sig ordentligt. Stek allt vidare på mellansvag värme. Lägg på de skivade bananerna och rör ner dem i blandningen. Låt allt stekas/brynas på svag/mellansvag värme tills banerna smält in i blandningen. Rör om då och då.
  5. När riset är klart lägg upp det i en stor serveringsskål. Strax efter ska även våran goda blandning vara klar. Lägg upp även blandningen i serveringskålen och blanda, rör om så att allt "gifter sig med varandra". Låt det gärna stå i några minuter och rör om då och då innan servering.
  6. Man kan strunta i bananerna om man vill, men de tillför en härlig friskhet i smaken, tycker jag. Tärnad fetaost kan även tillföras i slutet ovanpå allt och blandas in. Inte helt fel det heller. Ketchup eller chilisås passar utomordentligt som extra krydda, även riven parmesanost. Enjoy !!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bikbok 4 augusti 2009

    Låter inte helt fel :)

  • Nojjan69 25 augusti 2009

    Är väldigt gott ! Skickar upp ännu en bild !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.