Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nojjans snabba ångkokta fisk i folie med kokt potatis

(8 kommentarer)  
Nojjans snabba ångkokta fisk i folie med kokt potatis Nojjans snabba ångkokta fisk i folie med kokt potatis Nojjans snabba ångkokta fisk i folie med kokt potatis Nojjans snabba ångkokta fisk i folie med kokt potatis
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabbare och enklare än så går det knappast. Man kan absolut INTE misslyckas!!! En måltid allt-i ett. Allt klart på samma gång !

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att fylla en kastrull med vatten, salt och några droppar olja eller en klick smör. Koka upp.
  2. Ta lagom stort foliepapper för din frusna fisk. Lägg fisken i folien. Skiva morötter samt purjolök efter smak och lägg på fisken. Lägg på en stor klick smör. Salta och peppra.
  3. Vik ihop allt till ett paket i foliepappret så att det håller riktigt tätt. När vattnet kokar lägg i potatisarna (oskalade eller skalade, smaksak). Lägg sen ditt paket i samma kastrull (flytande ovanpå i foliepappret). Låt koka under lock i ca 20-25 min. Därefter kan allt serveras direkt på en tallrik. Krydda eventuellt med mer salt och peppar, samt lägg på mer smör vid behov. Jag brukar krydda med citronpeppar, Mmmm...mmm....mmmmmmmmm...
  4. Enjoy !!
  5. Man kan ta vilka grönsaker man har hemma, paprika, brocoli, gul lök eller röd lök, blomkål m m Vill man kan man ju även lägga i lite valfri ost, typ feta eller färskost. Även creme fraiche funkar.....Detta recept går otroligt snabbt att göra och variationerna är egentligen oändliga.
  6. Riktigt billigt, gott, och snabbt att tillaga och nog den nyttigaste av alla mina recept!! ;)

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Nojjan69 4 september 2009

    Husmanskost !! När den är som lättast att göra & sååå himla goooo.... Denna rätt tillreder sig själv mer eller mindre...Jag brukar fixa till den så den får koka i sina ca 20-25 min under tiden jag är i duschen efter en arbetsdag. När jag väl är nyduschad och klar så är maten färdig !! Kan det bli lättare !!?

  • oceanblue 16 juli 2010

    Tusen tack för tippset.....eftertraktad nyttig, snabb mat:)

  • bjursell 16 juli 2010

    Provade med zuccini och gullök, pressad vitlök, det som jag hade hemma. Jättegott och enkelt !! Tack för tipset :)

  • fom024 16 januari 2011

    Gud vad smidigt! Enkelt och gott! Jag tog lite creme fraiche till vid servering då jag gärna vill ha nån sås till, blev jättegott!

  • LarsKamel 18 januari 2011

    Med lite äggsås till blev detta grymt!

  • Fyrfotaanders 2 mars 2011

    Jättegott, blev dock tvungen att "klä av" den och köra i micron, då den fortfarande var frusen efter 25min...

  • Buspippi 30 augusti 2014

    Sånt här gillar jag allt klart samtidigt och klarar sig själv. Barnen var lyckliga över att hjälpa till med att lägga i ingredienserna i foliepaketet. Men mitt folie paket gick sönder när jag skulle få upp det så nästa gång på paketet ligga i en sil så jag får upp det utan att få såsen utrunnen i potatisvattnet. Tack för receptet. /Anna

  • eva23 21 december 2016

    Detta brukade min mor laga när jag var barn, hon lade lök, tomat och dill på fisken plus smör förstås. Så gott, bra att jag blev påmind om denna rätt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.