Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nordafrikansk fiskgryta med ägg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gryta som för dig till Afrika i smaksinnet. Fisk, ägg och kikärter är en god kombination. Denna gryta kommer göras fler gånger här hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Koka äggen ca 5 minuter. Skala och dela dem i halvor.
  2. Skär hokifilén i ca 2 cm stora bitar. Blanda med 1 msk olivolja, spiskummin och koriander i en skål. Låt stå medan resten görs.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär purjolöken i skivor. Fräs purjolök och paprika i 1 msk olivolja ca 1 minut i en kastrull. Smula ner buljongtärningen.
  4. Häll på krossade tomater och vatten. Låt koka ca 5 minuter under lock. Krydda med salt, paprikapulver och eventuellt några droppar tabasco.
  5. Låt kikärterna rinna av och skölj dem. Lägg i fisk och kikärter i grytan och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Garnera med hackad koriander.
  6. Servera grytan med ägghalvor och couscous.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.