En gryta som för dig till Afrika i smaksinnet. Fisk, ägg och kikärter är en god kombination.
Denna gryta kommer göras fler gånger här hemma.
Instruktioner
- Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Koka äggen ca 5 minuter. Skala och dela dem i halvor.
- Skär hokifilén i ca 2 cm stora bitar. Blanda med 1 msk olivolja, spiskummin och koriander i en skål. Låt stå medan resten görs.
- Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär purjolöken i skivor. Fräs purjolök och paprika i 1 msk olivolja ca 1 minut i en kastrull. Smula ner buljongtärningen.
- Häll på krossade tomater och vatten. Låt koka ca 5 minuter under lock. Krydda med salt, paprikapulver och eventuellt några droppar tabasco.
- Låt kikärterna rinna av och skölj dem. Lägg i fisk och kikärter i grytan och låt sjuda under lock ca 5 minuter.
Garnera med hackad koriander.
- Servera grytan med ägghalvor och couscous.
Publicerat den
29 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar