Nordisk cidermarinerad skinka
Instruktioner
- Lägg köttet och grönsaker i en tjock plastpåse. Häll i cidern. Knyt om. Låt marinera ca 6 tim och gärna i kylen över natten. Vänd påsen ett par gånger under tiden.
- Ta upp köttet och torka av det. Sila marinaden. Bryn köttet väl runt om, i smör, i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta. Stick in en köttermometer i steken. Salta, peppra och tillsätt timjan och rosmarin. Spara några timjankvistar till garnering.
Bryn grönsakerna och lägg dem i grytan. Häll i marinaden så att det når upp till 1/3 av köttet. Efterstek på svag värme under lock tills köttets innertemperatur är 70-75º. Beräknad stektid ca 1 tim.
- Sila skyn i en kastrull. Koka ihop till 3 dl. Tillsätt mellangrädden och koka ihop tills såsen tjocknar 10-15 min. Smaksätt med soja, salt och peppar. Finstrimla och stek baconskivorna. Stek därefter äppelklyftorna. Skär skinkan i skivor och lägg upp på fat. Lägg bacon och äppelklyftor runt om. Garnera med några timjankvistar.
- Servera med såsen, pressad potatis, lättkokta sockerärtor och haricots verts.
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar