Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norirullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Japanska norirullar är mycket nyttiga och mångsidiga,och de är mycket lättare att laga än man tror.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj riset väl tills vattnet är genomskinligt och klart, låt rinna av väl. Lägg riset i en kastrull, täck med kallt vatten och låt dra 20 minuter. Sila riset, häll över 4 dl vatten och koka upp. Lägg på locket, sänk värmen och låt koka 15 minuter. Stäng av värmen, ta av locket och lägg på en handduk och låt dra 15 minuter.
  2. Slå upp riset på ett fat. Blanda vinäger, socker och salt och rör om tills sockret har smält. Droppa blandningen över riset och blanda med fingrarna tills riset har svalnat, cirka 5 minuter.
  3. Lägg ett noriblad på rismattan. Blöt händerna och lägg ut 2 ½ dl ris på noribladet, lämna cirka 3 cm kant längst från dig.
  4. Stryk ca ¼ tsk wasabipasta längst upp på riset. Lägg på avokadoskivor, två gurkstavar och 3 msk av krabban på mitten av riset. Rulla ihop med hjälp av rismattan till en fast rulle. Upprepa med resten av noribladen och ingredienserna. Blöt en vass kniv med kallt vatten och skär rullarna i vardera sex bitar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.