Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Normandisk gräddglass

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Denna glass är underbart god, satsen är lite stor men passar bra om man är många till någon fest. Man kan ju halvera om man vill. Har fått receptet av mamma skulle tro att hon fått det av någon kallskänka, då mamma jobbat på restaurang i hela sitt vuxna liv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden till hårt skum
  2. Blanda florsocker och äggulor i en ren skål, rör tills det blir pösigt.
  3. Häll i likören, pressade apelsinerna och citronerna, sedan en liten mängd av den vispade grädden i blandningen, där efter resten av grädden.
  4. Häll smeten i låga formar och ställ in i frysen.
  5. Servera gärna glassen med bärsås gjord på mixade hallon och/eller jordgubbar som mixats och passerats.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.