Ett gudomligt gott bakverk som kan varieras på många olika vis. Den norrländska varianten är fylld med marsipan, marmelad, grädde och bananer.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggvispet.
- Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i pannan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett sockrat smörgåspapper. Dra bort papperet som kakan har gräddats på. Låt kakan kallna.
- Gör fyllningen. Kavla ut marsipanen eller mandelmassan till en platta som är lika stor som kakan.
- Bred marmeladen på kakan. Lägg marsipan- eller mandelmasseplattan på marmeladen.
- Vispa grädden. Hacka bananerna. Blanda grädde och bananhack. Fördela gräddfyllningen över marsipanen eller mandelmassan. Rulla ihop kakan till en rulle. Skär den i tio bitar.
Publicerat den
4 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar