Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommon i sockerlag

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Nåt som jag minns med saknad och nostalgi. Har man mycket plommon kan man med fördel frysa detta. Då mörknar inte heller plommonen som dom gör om man konserverar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gammal norrländsk barndomsefterrätt. Skålla plommonen och dra av skalet. Dela dem i halvor, ta ur kärnan och lägg halvorna i sockerlagen.
  2. Äts som efterrätt eller kokas som kompott. Smaskens!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.