Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mousse på havets läckerheter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Läcker mousse till buffé eller som en förrätt med toast eller på riktigt Norrländsk tunnbröd!

Ingredienser

Instruktioner

Hacka / skär alla ingredienser riktigt, riktigt fint, blanda sedan med lök, majonäs och créme fraiche. Tillsätt konjaken och vänd till sist försiktigt ner den röda rommen. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 10 minuter, krama ut det mesta vattnet och smält dem på svag värme. Häll sedan i gelantinet i en fin stråle under försiktig omrörning. Häll/skeda i portionsformar eller i en stor kransform. Låt stelna ordentligt i kylen, gärna till nästa dag.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Svesse60 19 januari 2008

    Ett spännande recept! Måste pröva det någon gång. Jag älskar nämligen skaldjur och fisk.

  • mariba 22 december 2013

    Har blivit en tradition på julbordet (syrrans recept). ALLA som ätit den har tyckt den är jättegod. Vi gör oftast i en kransform men vill man ha den som en förrätt gör man i portionsformar, dekorerar m hela räkor, en laxskiva, dill och serverar med ett gott knäcke alt tunnbröd. Den är inte alls krånglig att göra så våga testa-ni blir inte besvikna :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.