Renköttets vilda smak passar utmärkt till den chilispetsade lingonchutneyn
Instruktioner
- Börja med lingonchutneyn:
Skala och finhacka schalottenlök, vitlök och ingefära. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs allt i olja i en kastrull 2 minuter utan att det tar färg. Tillätt lingonen, socker och honung.
Låt koka ihop till en ganska fast konsistens ca 45 minuter.
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela kantarellerna om de är stora. Stek renskaven i 2 msk smör 2-3 minuter. Krydda med 1 krm peppar.
Tillsätt schalottenlök, vitlök, kantareller och enbär.
Låt steka ytterligare 2-3 minuter.
- Häll på fond och rödvin, låt koka ihop ca 1 minut. Tillsätt grädden och låt små koka ca 15 minuter. Strimla salladslöken. Tillsätt den och persilja i grytan. Smaka av med salt och peppar.
- Servera renskavsgrytan med mandelpotatis och lingonchutney.
Publicerat den
16 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar