Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norrländsk lasagne

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Recept för renskav- och lasagne älskare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader. Skala och finhacka löken. Rensa och skär svampen i skivor. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet, salta och peppra. Tillsätt lök och svamp, låt fräsa några minuter. Ta stekpannan från värmen, pudra över majsstärkelse och rör om. Tillsätt krossad tomat, vin och timjan. Låt såsen småputtra i 5-10 minuter, rör om under tiden, smaka av med salta och peppra om det behövs.
  2. Gör ostsåsen: Hetta upp smöret, rör ner mjölet och tillsätt mjölken under omrörning. Vispa såsen slät och blanda ev. ner muskot. Låt koka 5 min, rör om då och då. Blanda ner osten och smaka av med salt och peppar.
  3. Smörj en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, köttsås och ostsås. Börja och avsluta med ostsås.
  4. Tillaga mitt i ugnen tills pastaplattorns är mjuka, ca 30 minuter. Strö över osten och gratinera en kort stund tills osten har smält

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.