Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norrländsk slabang

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ett gudomligt gott bakverk som kan varieras på många olika vis. Den norrländska varianten är fylld med marsipan, marmelad, grädde och bananer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggvispet.
  2. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i pannan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter.
  3. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörgåspapper. Dra bort papperet som kakan har gräddats på. Låt kakan kallna.
  4. Gör fyllningen. Kavla ut marsipanen eller mandelmassan till en platta som är lika stor som kakan.
  5. Bred marmeladen på kakan. Lägg marsipan- eller mandelmasseplattan på marmeladen.
  6. Vispa grädden. Hacka bananerna. Blanda grädde och bananhack. Fördela gräddfyllningen över marsipanen eller mandelmassan. Rulla ihop kakan till en rulle. Skär den i tio bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.