Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norrlandsstrutar.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I dessa strutar göms kantareller och renkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Låt svampen rinna av väl. Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Strimla renköttet och rör ner det i svampblandningen. Låt det kallna.
  2. Vispa samman ägg och grädde till äggröran. Smält lite matfett i en låg kastrull och häll i äggsmeten under omrörning. Rör över svag värme tills äggröran är fast men lite krämig. Låt äggröran kallna.
  3. Rör ner lökblandningen i äggröran och smaka av med salt och lite timjan.
  4. Formar strutar av tunnbröden. Vik hop strutarna noggrant i botten så att de blir täta. Fäst dem eventuellt med tandpetare. Fyll dem med sallad och äggröra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.