Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norrnäskaka

(1 kommentar)  
Norrnäskaka Norrnäskaka
Skriv ut

Recept från en gammal, gammal receptbok, en mazarinkaka.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en rund slät sockerkaksform (1½ liters). Mal sötmandeln och bittermandels, behöver EJ skållas, jag kör mandeln i matberedaren. Rör margarinet och sockret pösigt. Tillsätt ett ägg i sänder under fortsatt vispning. Rör i mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och den malda mandeln. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Klicka smeten i sockerkaksformen, smeten blir lite tjockare än en sockerkakssmet. Grädda på nerdersta falsen i ugnen i 175 grader i ca 55-60 minuter. Låt kakan kallna, bred på glasyren över hela toppen av kakan. Ät och njuuuuut............

Kommentarer (1)

  • berit82 13 februari 2016

    mycket god har gjort den 2 gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.