En mastig och god kaka från Norge som bara blir godare och godare om den får stå i kylen och safta sig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Rör smör och farinsocker länge tills det är ordentligt blandat. Vispa äggen, tillsätt dem och blanda. Tillsätt mjölken, lite i taget och blanda. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
- Häll smeten i en smörad och bröad avlång form, ca 2 liter. Använder du en silikonform så behöver du inte smöra och bröa, vilket gör det enklare när glasyren ska på.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 50-55 minuter. Se till att den är ordentligt genomgräddad med en sticka. Stjälp upp kakan och låt den kallna helt.
- Blanda smält smör, kaffe och bittermandelarom. Blanda florsocker och kakao och tillsätt det till smörblandningen.
Rör eller vispa till en jämn smet.
- Dela kakan på längden i tre delar. Bred glasyren över alla delarna och lägg ihop dem. Bred glasyren även runtom hela kakan. Gör ett räfflat, vågigt mönster med hjälp av en gaffel.
- Förvara kakan i kylskåp, inlindad i aluminiumfolie. Kakan håller sig fräsch i minst 1 vecka.
Publicerat den
10 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar