Norrmännen älskar söta kakor och tårtor.
Pröva den här barnsligt goda norska glasstårtan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt försiktigt 1 ½ dl socker och sötmandel.
- Häll upp smeten i en smord och mjölad rund form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter.
- Grädda i 30-35 minuter. Låt mandelbottnen svalna inuti formen.
- Vispa gulor och 1 dl socker vitt och pösigt. Vispa grädden.
Skär dajmen i ganska stora bitar.
Tillsätt grädde och dajm i äggsmeten.
- Lägg gräddfyllningen ovanpå mandelbottnen som fortfarande är kvar i formen. Sätt in i frysen minst 4 timmar.
- Dekorera med daimkulor.
Publicerat den
18 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
vad tror du om detta?