Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norsk dajmkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Norrmännen älskar söta kakor och tårtor. Pröva den här barnsligt goda norska glasstårtan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt försiktigt 1 ½ dl socker och sötmandel.
  3. Häll upp smeten i en smord och mjölad rund form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter.
  4. Grädda i 30-35 minuter. Låt mandelbottnen svalna inuti formen.
  5. Vispa gulor och 1 dl socker vitt och pösigt. Vispa grädden. Skär dajmen i ganska stora bitar. Tillsätt grädde och dajm i äggsmeten.
  6. Lägg gräddfyllningen ovanpå mandelbottnen som fortfarande är kvar i formen. Sätt in i frysen minst 4 timmar.
  7. Dekorera med daimkulor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evanneli 21 maj 2009

    vad tror du om detta?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.