Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norsk kållåda

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rätt som är både billig och enkel att tillaga, men jättegod. Påminner mycket om vår kålpudding.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förväll kålen i buljong. Låt den rinna av, men spar spadet. Hacka löken grovt och bryn den tillsammans med kålen i matfett och ringla över lite sirap.
  2. Lägg ströbrödet i ca 2 dl kålspad i en bunke. Blanda ned salt, peppar, ägg och färs. Blanda väl, röran ska vara lös.
  3. Rör ned färsröran i kålen och bred ut den i en smord ugnssäker form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min i 175 grader.
  4. Servera med nykokt potatis, lingonsylt och gärna en sås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cuddly96 29 augusti 2013

    Jag skippa kryddpeppar för det fans inte hemma...men åhhhh så gott det blev ändå..! Super gott!!! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.