Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norsk morotskaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En av de allra godaste morotskakor jag någonsin ätit, SUPER!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och bikabonat i en skål och rör om ordentligt så att det blandas.Häll i mjölblandningen i äggsmeten. OBS!!! Vispa ej. För försiktigt om med en slickepott. Häll sen ner morötterna och rör försiktigt om igen.
  2. Smöra och bröa en ugnssäker form. Häll sen i smeten och grädda kakan i mitten på ugnen i 175 grader i ca 30 – 40 minuter.
  3. Ställ kakan sen för att kallna.
  4. Glasyr: Rör florsocker och margarinet poröst. Blanda sen i alla de andra ingredienserna och rör om till en fin och jämn smet.
  5. Bred sen på den goda smeten på den kalla kakan och garnera med krossade nötter eller mandel flarn.
  6. Smaskens !!!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.