- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En av de allra godaste morotskakor jag någonsin ätit, SUPER!!
Instruktioner
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och bikabonat i en skål och rör om ordentligt så att det blandas.Häll i mjölblandningen i äggsmeten. OBS!!! Vispa ej. För försiktigt om med en slickepott.
Häll sen ner morötterna och rör försiktigt om igen.
- Smöra och bröa en ugnssäker form. Häll sen i smeten och grädda kakan i mitten på ugnen i 175 grader i ca 30 – 40 minuter.
- Ställ kakan sen för att kallna.
- Glasyr:
Rör florsocker och margarinet poröst.
Blanda sen i alla de andra ingredienserna och rör om till en fin och jämn smet.
- Bred sen på den goda smeten på den kalla kakan och garnera med krossade nötter eller mandel flarn.
- Smaskens !!!!!
Publicerat den
23 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar